Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy egyrészt azt gondolhassam bárkit is érdeklek, másrészt meg, hogy írásos, de inkább képes beszámolókat készítsek az ismerőseimnek, ezáltal elkerülve, hogy beszélnem kelljen velük. :)

2010. február 12., péntek

Kornyek

Erre mentem a publixba, igy hivjak itt a boltot. Olyan mint egy ABC csak akkora mint mondjuk egy Lidl. Szoval surubben vannak a sorok. Minden kajabol van sok db es minden dobozban van. Tegnap vettem grizt. Hat nem volt egyszeru. Kisse hianyos a nyelvtudasom (konkretan nincs), ez azert nehezitette a dolgot. Mindent kineztem itthon a szotarbo, ugyhogy ha nem is rovid ido alatt, de megtalatam mindent. kiveve azt a rohadt grizt. Odamentem egy feltoltohoz, kerdem azt amit itthon kineztem a szotarbol. Eleteben nem hallott iyenrol. Na, akkor jarkalt vagy 10 percig, nezegette a polcokat. Feladta, odahivott vagy 4 embert. Azok se voltak kepben. Odajott egy fiatalabb csaj, o volt az ertelmisegi a csoportban, kerdezte tolem, hogy... fogalmam sincs mit, mert mondtam, hogy nem ertem, erre ekezdte spanyoul. Mondtam neki hogy ne faradjon magyar vagyok europabo, akkor e kezdett keresni, hatha van magyar akalmazott. :D Nem sikerult. csak orosz volt. Na akkor megkerdezte hogy ez valami virag? Neztem hulyen. Mondom ha a lisztek kornyeken keresek akkor miert lenne virag. Itthon persze kiderult, hogy a viragot meg a lisztet ugyanugy ejtik, csak irasban mas. Na akkor nezelodunk, mondom neki hirtelen otlettol vezereve, hogy a magyar neve griz. Felcsillant a szeme, es odavitt a grizhez. Itt grits-nek irjak, a szotarban meg semolina volt. Persze grizbol is volt vagy 10 fee, izesitettek, instantok(???). Na mindegy. Meg volt a napi temajuk aznapra. A hulye magyar grizt keresett. De legalabb foglalkoztak velem, pedig mar en is feadtam.
 
amugy erre szoktunk futni estenkent. Jobban mondva tesom fut, en meg megyek elotte biciklivel. :) 

Parkolo

Az amerikai zaszlo nem hianyozhat. otthon ezert lehet radgyujtjak a hazat.
Eppen tesom jon a V8-assal. :) Baro ki hangja van am. :)

Ha ongyi lennek, ide esnek

Ez itt a kert. Minden ilyen nagyobb haznal van kis vizeses is, mer az kell. A meg nagyobb hazaknak meg nagyobb vizesese van. mer azis kell.:)
Amugy igaz hogy a 18-on lakok, de nem olyan magas. Itt alacsonyabbak a szintek is, meg a lenti porta is beleszamit, es amerikaban nincsen 13. emelet. Mer az meg nem kell. Szoval otthoni vizonylatban szerintem 13. emelet magassagban lehetunk, tehat nem veszes.
 

TV nezes

Jo amerikaiak reven bamuljuk a TV-t. Eppen jobaratok megy. :)
Amugy sokat nem TV-zunk. Mer amugyse ertem. :D

Ez is part.

Ez kb 2 km-re van tolunk. De nem ez a legkozeebbi part. Az kb 1 km. Na ott meg nem voltam. :D